بصیرت افزایی و تعامل

بصیرت خواص جامعه

بصیرت افزایی و تعامل

بصیرت خواص جامعه

بصیرت افزایی و تعامل
این وبلاگ در راستای بصیرت بخشی به افراد جامعه است.
امیرالمومنین در حدیثی زیبا در راستای بصیرت افزایی می فرمایند: « کور آن کسی نیست که چشم ندارد ، بلکه کسی است که بصیرت ندارد. (کنزالعمال حدیث 1220)
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی)
نداشتن بصیرت مثل نداشتن چشم است؛ راه را انسان نمی‌بیند. بله، عزم هم دارید، اراده هم دارید، اما نمی‌دانید کجا باید بروید. (۹۲/۱۰/۱۹)

تعریفی بسیار زیبا از بصیرت :
ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺑﺰﺭﮔﺎﻥ ﺧﺪﻣﺖ مقام معظم ﺭﻫﺒﺮﯼ ﺭﺳﯿﺪﻧﺪ ﻭ ﻋﺮﺽ ﮐﺮﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﺍﯼ ﺩﺍﺭﯾﻢ ﻭ ﻣﯿﺨﻮﺍﻫﯿﻢ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺑﺎ ﺑﺼﯿﺮﺕ ﺗﺮﺑﯿﺖﮐﻨﯿﻢ.
آقا ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ:
ﻣﻨﻈﻮﺭﺗﻮﻥ ﺍﺯ ﺑﺎ ﺑﺼﯿﺮﺕ ﭼﯽ ﻫﺴﺖ؟
ﻋﺮﺽ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﻮﺩ: ﮐﺴﺎﻧﯽ ﻣﺜﻞ ﻣﻘﺪﺍﺩ ﮐﻪ ﭼﺸﻤﺸﺎﻥ ﺑﻪ ﺩﻫﺎﻥ ﻣﻮﻻﯾﺸﺎﻥ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﮔﻮﺵ ﺑﻪ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﻭﻟﯿﺸﺎﻥ...
آﻗﺎ ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ:
ﺍﯾﻦ ﺧﻮﺏ ﺍﺳﺖ، ﺍﻣﺎ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﻣﻦ ﺍﺯ ﺑﺼﯿﺮﺕ ﺍﯾﻦ ﻧﯿﺴﺖ. ﻣﻨﻈﻮﺭ ﻣﻦ ﺍﺯ ﻓﺮﺩ ﺑﺼﯿﺮ, ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﻣﺜﻞ ﻣﺎﻟﮏ ﺍﺷﺘﺮ ﻫﺴﺖ ﮐﻪ امیرالمؤمنین (علیه سلام) ﺩﺭ ﻭﺻﻔﺶ ﻣﯿﻔﺮﻣﺎﯾﻨﺪ:
مالک ﺑﻪ ﮔﻮﻧﻪ ﺍی اﺳﺖ ﮐﻪ ﺍگرﺩﺭ ﺑﯿﺎﺑﺎﻧﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺩﻭﺭ ﺍﺯ ﻣﻮﻻﯾﺶ ﻭ ﻣﺸﮑﻠﯽ ﺑﺮﺍﯾﺶ ﭘﯿﺶ ﺑﯿﺎﯾﺪ، ﺩﻗﯿﻘﺎ" ﮐﺎﺭﯼ را ﻣﯿﮑﻨﺪ ﮐﻪ ﺍﮔﺮ ﻧﺰﺩ ﻣﻮﻻﯾﺶ ﺑﻮﺩ، ﻣﻮﻻﯾﺶ ﻫﻤﺎﻥ ﮐﺎﺭ ﺭﺍ ﺍﻣﺮ ﻣﯿﮑﺮد...
ﺑﺼﯿﺮﺕ ﯾﻌﻨﯽ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺩﺭ ﻏﯿﺒﺖ ﻣﻮﻻﯾﺖ هم ﺑﺪﺍﻧﯽ ﺍﻭ ﺍﺯ ﺗﻮ ﭼﻪ ﻣﯿﺨﻮﺍﻫﺪ ﻭ ﻫﻤﺎﻥ ﺭﺍ عمل کنی
۱۴ مرداد ۹۴ ، ۱۷:۳۶

بدهکاری هاشمی به شورای نگهبان

هاشمی رفسنجانی در نشست مدیران و رؤسای آموزش‌وپرورش با گریز به انتخابات سال 92 ادعا کرد: مردم ما وقتی همه‌چیز از طرف دولت، شورای نگهبان و نیروهای امنیتی فشار می‌آورد که از یک انتخاب درست از سوی آنها جلوگیری شود، متحول شدند. در آن زمان مردمی که فکر می‌شد، مأیوس و ناامید هستند، ناگهان در یک لحظه در سراسر کشور یک زلزله‌ای بر پا شد و جوانان خواست خود را بدون هزینه‌ نشان دادند و این آنها را ترساند و حداقل تصمیم‌ گرفتند که آن دروغی را که می‌خواستند انجام دهند، نکنند.

این بار اول نیست که آقای هاشمی این‌گونه سخن می‌گوید و مسئولان و برخی نهادهای نظام را زیر سؤال می‌برد و شاید بار آخر هم نباشد. نکته جالب و مشترک این‌گونه سخنانی که وی اظهار می‌کند، بی‌دلیل و بی‌مدرک بودن و حتی نداشتن یک تحلیل منطقی و استدلال قابل‌پذیرش است و ای کاش ایراد این سخنان همین نکات بود، اما متأسفانه ایراد بزرگ‌تر و اصلی این است که نشانه‌های خیال‌پردازی در این سخنان بسیار برجسته است و شاید نبود اسناد و مدارکی که دیدگاه آقای هاشمی را تأیید یا دست‌کم تقویت کند، وی را واداشته تا چنین سخن بگوید: «فشار دولت، شورای نگهبان و نیروهای امنیتی»، «جلوگیری از انتخاب درست»، «یأس و ناامیدی مردم»، «برپاشدن زلزله در سراسر کشور»، «ترس» و «دروغ». شاید اگر در آن انتخابات، شورای نگهبان آقای هاشمی را تأیید می‌کرد؛ وی امروزه کمتر چنین خیالی‌پردازانه سخن می‌گفت. به‌نظر می‌رسد، تقدیر به‌گونه‌ای رقم خورد که با تأییدنشدن آقای هاشمی وی برای همیشه مدیون «شورای نگهبان» شود که امروز آن را متهم می‌کند؛ زیرا اگر وی تأیید می‌شد، شکست سخت‌تری از انتخابات سال 84 می‌خورد و معلوم هم نبود، آقای روحانی رأی آورد؛ زیرا آقای روحانی تنها با حدود دویست و شصت هزار رأی توانست در دور اول پیروز شود. قطعاً تکرار شکست سال  84  برای آقای هاشمی که با اختلاف حدود هفت میلیون رأی منصب ریاست‌جمهوری را به رقیب واگذاشت، بسیار تلخ‌تر از حضور نیافتن در انتخابات سال 92 است؛ آقای هاشمی از این بابت باید سپاسگذار باشد، نه با خیال‌پردازی‌های بی‌اساس که واقعاً برای هیچ مخاطبی جذابیت و شیرینی ندارد و تنها وجهه او را مخدوش‌تر می‌سازد، چهره‌ای نامقبول از یک سیاستمدار کهنه‌کار ترسیم کند.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۵/۱۴
رهرو ولایت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی