بصیرت افزایی و تعامل

بصیرت خواص جامعه

بصیرت افزایی و تعامل

بصیرت خواص جامعه

بصیرت افزایی و تعامل
این وبلاگ در راستای بصیرت بخشی به افراد جامعه است.
امیرالمومنین در حدیثی زیبا در راستای بصیرت افزایی می فرمایند: « کور آن کسی نیست که چشم ندارد ، بلکه کسی است که بصیرت ندارد. (کنزالعمال حدیث 1220)
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی)
نداشتن بصیرت مثل نداشتن چشم است؛ راه را انسان نمی‌بیند. بله، عزم هم دارید، اراده هم دارید، اما نمی‌دانید کجا باید بروید. (۹۲/۱۰/۱۹)

تعریفی بسیار زیبا از بصیرت :
ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺑﺰﺭﮔﺎﻥ ﺧﺪﻣﺖ مقام معظم ﺭﻫﺒﺮﯼ ﺭﺳﯿﺪﻧﺪ ﻭ ﻋﺮﺽ ﮐﺮﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﺍﯼ ﺩﺍﺭﯾﻢ ﻭ ﻣﯿﺨﻮﺍﻫﯿﻢ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺑﺎ ﺑﺼﯿﺮﺕ ﺗﺮﺑﯿﺖﮐﻨﯿﻢ.
آقا ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ:
ﻣﻨﻈﻮﺭﺗﻮﻥ ﺍﺯ ﺑﺎ ﺑﺼﯿﺮﺕ ﭼﯽ ﻫﺴﺖ؟
ﻋﺮﺽ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﻮﺩ: ﮐﺴﺎﻧﯽ ﻣﺜﻞ ﻣﻘﺪﺍﺩ ﮐﻪ ﭼﺸﻤﺸﺎﻥ ﺑﻪ ﺩﻫﺎﻥ ﻣﻮﻻﯾﺸﺎﻥ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﮔﻮﺵ ﺑﻪ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﻭﻟﯿﺸﺎﻥ...
آﻗﺎ ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ:
ﺍﯾﻦ ﺧﻮﺏ ﺍﺳﺖ، ﺍﻣﺎ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﻣﻦ ﺍﺯ ﺑﺼﯿﺮﺕ ﺍﯾﻦ ﻧﯿﺴﺖ. ﻣﻨﻈﻮﺭ ﻣﻦ ﺍﺯ ﻓﺮﺩ ﺑﺼﯿﺮ, ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﻣﺜﻞ ﻣﺎﻟﮏ ﺍﺷﺘﺮ ﻫﺴﺖ ﮐﻪ امیرالمؤمنین (علیه سلام) ﺩﺭ ﻭﺻﻔﺶ ﻣﯿﻔﺮﻣﺎﯾﻨﺪ:
مالک ﺑﻪ ﮔﻮﻧﻪ ﺍی اﺳﺖ ﮐﻪ ﺍگرﺩﺭ ﺑﯿﺎﺑﺎﻧﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺩﻭﺭ ﺍﺯ ﻣﻮﻻﯾﺶ ﻭ ﻣﺸﮑﻠﯽ ﺑﺮﺍﯾﺶ ﭘﯿﺶ ﺑﯿﺎﯾﺪ، ﺩﻗﯿﻘﺎ" ﮐﺎﺭﯼ را ﻣﯿﮑﻨﺪ ﮐﻪ ﺍﮔﺮ ﻧﺰﺩ ﻣﻮﻻﯾﺶ ﺑﻮﺩ، ﻣﻮﻻﯾﺶ ﻫﻤﺎﻥ ﮐﺎﺭ ﺭﺍ ﺍﻣﺮ ﻣﯿﮑﺮد...
ﺑﺼﯿﺮﺕ ﯾﻌﻨﯽ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺩﺭ ﻏﯿﺒﺖ ﻣﻮﻻﯾﺖ هم ﺑﺪﺍﻧﯽ ﺍﻭ ﺍﺯ ﺗﻮ ﭼﻪ ﻣﯿﺨﻮﺍﻫﺪ ﻭ ﻫﻤﺎﻥ ﺭﺍ عمل کنی

بانک مرکزی گزارش تورم شهریور ماه را منتشر کرد و بر اساس شاخص قیمت‌های 12 گروه اصلی نرخ تورم در 12 ماه منتهی به شهریورماه 1394 نسبت به 12 ماه منتهی به شهریورماه 1393 معادل 15/1 درصد رشد داشت. به گزارش «جوان» کارشناسان بر این باورند کاهش شدید تقاضای مؤثر و بی‌برنامه بودن دولت در حوزه اقتصاد باعث شده به خوبی نتوان از این فضا به نفع تولید استفاده کرد وکاهش نرخ تورم و شکافتن هسته سخت تورم مزیتی برای بخش‌های مولد اقتصادی ایجاد نکرده با این حال بانک‌ها و نرخ سود بانکی مانع جدی برای کاهش بیشتر نرخ تورم هستند. بنابر این گزارش، بیشترین نقش افزایش قیمت‌ها در بخش بهداشت و درمان، تفریح و امور فرهنگی و رستوران و هتل بوده است. این گروه‌ها به ترتیب 23/3 درصد، 18/8 و 16/9 درصد افزایش داشته‌اند اما در مقابل نرخ تورم در دخانیات 4/2 درصد منفی بوده است.

گودرزی کارشناس اقتصادی بر این باور است که نه تنها کاهش نرخ تورم در این شرایط حاصل برنامه‌ریزی دولتی نیست بلکه از تبعات بی‌برنامه بودن دولت است. وی با بیان اینکه ‌اگر چه نرخ تورم در ماه‌های اخیر به دلیل کاهش تقاضا کم شده و انبارها پر از کالاست، افزود: ما با شرایط عجیب بی‌تدبیری مواجهیم و سرنوشت اقتصاد را به دست بانک‌ها سپرده‌ایم. وی با بیان اینکه متأسفانه بانک‌ها نیز حاضر به کاهش نرخ سود و تسهیلات نیستند، خاطر نشان می‌کند: در صورت تجدید نظر در کاهش نرخ سود و تزریق نشدن سرمایه‌ها به بخش مولد وضعیت اقتصاد به مرحله بحرانی نزدیک می‌شود به نحوی که بخش‌های مختلف تصمیمات خود‌سرانه خواهند گرفت و حتی ممکن است بانک‌ها را مجبور به دخالت در بازارها بکند کما اینکه شنیده‌ها حکایت از آغاز خرید مسکن توسط بخش هایی از بازار پولی بانکی دارد. گودرزی با اشاره به سخنان وزیر اقتصاد مبنی بر غیرقابل توجیه بودن تولید با نرخ سود تسهیلات 25 درصدی اضافه می‌کند: در ماه‌های آتی ما با پدیده‌های جدیدی مواجه خواهیم بود که یا منجر به ضررهای سهامداران بانکی خواهد شد یا معاملات صوری برای رشد قیمت‌ها افزایش خواهد یافت که نتیجه آن کاهش بیشتر تقاضای مؤثر کل خواهد بود. وی با انتقاد از عملکرد دولت و بانک مرکزی ادامه داد:‌ متأسفانه دولت همچنان دل به توافقات برجام و دسترسی به ارزهای خارجی بسته و به جای برنامه‌ریزی و ساماندهی بازار پولی - بانکی به نفع تولید در حالت انتظار دلارهای خارج از کشور قرار دارد. وی هشدار می‌دهد علائم کاهش نرخ تورم در این ماه‌ها برای اقتصاد نشاط‌آور نیست و نشانه بارزی از خمودگی در بخش‌های واقعی است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۷/۰۶
رهرو ولایت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی