۰۸ شهریور ۹۴ ، ۱۹:۲۴
اخبار کوتاه 13
- در حالی که جمهوریخواهان برای «نه» گفتن به برجام، یکصدا، متحد و مصمم هستند، هر روز صدایی متفاوت از اردوگاه همحزبیهای دموکرات اوباما شنیده میشود. اعضای کمیته ملی دموکراتهای آمریکا در اجلاس تابستانی خود قصد داشتند، قطعنامهای در حمایت از تلاشهای اوباما در انعقاد توافق هستهای و پشتیبانی از برجام امضا کنند که خانم «دبی وسرمانشولتز» رئیس کمیته، مانع از انجام این کار شد. وی در انتخابات سال 2008، از طرفداران سرسخت اوباما بود، ولی این روزها بر سر برجام با متحد سیاسی پیشین خود اختلاف پیدا کرده است.
- بهتازگی در گزارش جدید دو اندیشکده آمریکایی «کارنگی موقوفه صلح» و «استیمسون» آمده است، احتمالاً پاکستان سالیانه قادر به ساخت 20 کلاهک هستهای است و به این طریق این کشور میتواند به سومین دارنده زرادخانه هستهای جهان تبدیل شود. تحلیلگران عنوان کردهاند، پاکستان اکنون حدود 120 کلاهک هستهای دارد؛ در حالیکه هندوستان حدود 100 کلاهک هستهای دارد.
- «دیک چنی» معاون رئیسجمهور سابق آمریکا با اشاره به اینکه توافق هستهای میان ایران و گروه 5+1 همانند قرارداد مونیخ است، تأکید کرد که دولت باراک اوباما در عرصه سیاست خارجی با خروج از عراق و توافق با ایران مرتکب اشتباه تاریخی شد. وی این توافق را همانند توافقنامه مونیخ میان آلمان، انگلیس، فرانسه و ایتالیا در 1938 درباره تقسیم چکسلواکی سابق، زمینهساز جنگی بینالمللی دانست. چنی مدعی شد، ایران با توافق بهدست آمده میتواند به سمت سلاحهای هستهای گام بردارد و منطقه را وارد رقابت تسلیحاتی کند.
- پایگاههای خبری عربستان تلاش کردند با نشر اکاذیب، برخورد موشکهای اسکاد یمنی به نیروگاه برق شهر جیزان را مخفی کنند. پایگاههای خبری عربستان در صفحههای اصلی خود و در شبکههای اجتماعی بهویژه توئیتر، گزارشهایی مفصل درباره اوضاع نامساعد آبوهوایی در منطقه جیزان و شدت بارش باران در این منطقه منتشر کردند و مدعی شدند این وضعیت، به انفجار در مراکز تولید برق در منطقه منجر شده است!
- گفته میشود، جلسات انتخاباتی احزاب فولکسی اصلاحطلبان فارس در مطبهای پزشکی، باغها و حتی کوهپیماییهای چندنفره برگزار میشود. همچنین مرجع خودخوانده جریان فتنه در این استان که از ردصلاحیت خودش مطمئن است، برای احیا و دمیدن روحیه در این طیف، باز هم اظهارات پوسیده پیشین خود را تکرار کرده است و از سران فتنه که با رأفت نظام به حصر رفتهاند؛ مجدداً دفاع کرده تا بلکه شروعی برای حرکت این جریان در انتخابات آینده باشد.
- بیش از دو هفته است که از لغو قرارداد صادرات گاز ایران به سوئیس میگذرد. به گفته برخی از رسانههای خارجی، لغو یک طرفه قرارداد به درخواست مسئولان انرژی کشور سوئیس صورت گرفته است! اما این خبر هنوز واکنشی از سوی مسئولان انرژی ایران در پی نداشته و حتی وزیر نفت نیز در نشست خبریاش صحبتی از لغو یکطرفه قرارداد صادرات گاز ایران به سوئیس به میان نیاورده است!
- عملکرد علمی وزارت علوم طی دو سال گذشته بر مبنای نمایه Scopus نشان میدهد، ایران نهتنها در شتاب علمی دچار افت ۵۱ درصدی شده است، بلکه در رشتههای مختلف علمی نیز از جایگاه خود چندین رتبه افت داشته است. بهطوریکه تولیدات علمی در سال ۲۰۱۴ نسبت به سال ۲۰۱۲ به میزان 51/1درصد افت داشته است. این به آن معناست که کشور در دوسال گذشته افزون بر از دست دادن شتاب در رشد علمی، دچار عقبگرد جدی نیز شده است. در رشتههای مرتبط با Computer science نیز کشور در حوزه مستندات در دو سال اخیر به میزان 22/12 درصد افت را تجربه کرده است. همچنین پیشرفت علمی کشور در حوزه علمی اقتصاد و امور مالی، بیش از ۲۵ درصد افت داشته است!
۹۴/۰۶/۰۸