بصیرت افزایی و تعامل

بصیرت خواص جامعه

بصیرت افزایی و تعامل

بصیرت خواص جامعه

بصیرت افزایی و تعامل
این وبلاگ در راستای بصیرت بخشی به افراد جامعه است.
امیرالمومنین در حدیثی زیبا در راستای بصیرت افزایی می فرمایند: « کور آن کسی نیست که چشم ندارد ، بلکه کسی است که بصیرت ندارد. (کنزالعمال حدیث 1220)
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی)
نداشتن بصیرت مثل نداشتن چشم است؛ راه را انسان نمی‌بیند. بله، عزم هم دارید، اراده هم دارید، اما نمی‌دانید کجا باید بروید. (۹۲/۱۰/۱۹)

تعریفی بسیار زیبا از بصیرت :
ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺑﺰﺭﮔﺎﻥ ﺧﺪﻣﺖ مقام معظم ﺭﻫﺒﺮﯼ ﺭﺳﯿﺪﻧﺪ ﻭ ﻋﺮﺽ ﮐﺮﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﺍﯼ ﺩﺍﺭﯾﻢ ﻭ ﻣﯿﺨﻮﺍﻫﯿﻢ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺑﺎ ﺑﺼﯿﺮﺕ ﺗﺮﺑﯿﺖﮐﻨﯿﻢ.
آقا ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ:
ﻣﻨﻈﻮﺭﺗﻮﻥ ﺍﺯ ﺑﺎ ﺑﺼﯿﺮﺕ ﭼﯽ ﻫﺴﺖ؟
ﻋﺮﺽ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﻮﺩ: ﮐﺴﺎﻧﯽ ﻣﺜﻞ ﻣﻘﺪﺍﺩ ﮐﻪ ﭼﺸﻤﺸﺎﻥ ﺑﻪ ﺩﻫﺎﻥ ﻣﻮﻻﯾﺸﺎﻥ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﮔﻮﺵ ﺑﻪ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﻭﻟﯿﺸﺎﻥ...
آﻗﺎ ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ:
ﺍﯾﻦ ﺧﻮﺏ ﺍﺳﺖ، ﺍﻣﺎ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﻣﻦ ﺍﺯ ﺑﺼﯿﺮﺕ ﺍﯾﻦ ﻧﯿﺴﺖ. ﻣﻨﻈﻮﺭ ﻣﻦ ﺍﺯ ﻓﺮﺩ ﺑﺼﯿﺮ, ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﻣﺜﻞ ﻣﺎﻟﮏ ﺍﺷﺘﺮ ﻫﺴﺖ ﮐﻪ امیرالمؤمنین (علیه سلام) ﺩﺭ ﻭﺻﻔﺶ ﻣﯿﻔﺮﻣﺎﯾﻨﺪ:
مالک ﺑﻪ ﮔﻮﻧﻪ ﺍی اﺳﺖ ﮐﻪ ﺍگرﺩﺭ ﺑﯿﺎﺑﺎﻧﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺩﻭﺭ ﺍﺯ ﻣﻮﻻﯾﺶ ﻭ ﻣﺸﮑﻠﯽ ﺑﺮﺍﯾﺶ ﭘﯿﺶ ﺑﯿﺎﯾﺪ، ﺩﻗﯿﻘﺎ" ﮐﺎﺭﯼ را ﻣﯿﮑﻨﺪ ﮐﻪ ﺍﮔﺮ ﻧﺰﺩ ﻣﻮﻻﯾﺶ ﺑﻮﺩ، ﻣﻮﻻﯾﺶ ﻫﻤﺎﻥ ﮐﺎﺭ ﺭﺍ ﺍﻣﺮ ﻣﯿﮑﺮد...
ﺑﺼﯿﺮﺕ ﯾﻌﻨﯽ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺩﺭ ﻏﯿﺒﺖ ﻣﻮﻻﯾﺖ هم ﺑﺪﺍﻧﯽ ﺍﻭ ﺍﺯ ﺗﻮ ﭼﻪ ﻣﯿﺨﻮﺍﻫﺪ ﻭ ﻫﻤﺎﻥ ﺭﺍ عمل کنی

باراک اوباما رییس جمهور امریکا در نامه ای به جرالد نادلر (Jerrold Nadler) نماینده دمکرات کنگره آمریکا برنامه اجرای برجام را از دیدگاه دولت خود تشریح کرد.

به گزارش  ایران هسته ای، باراک اوباما رییس جمهور امریکا در نامه ای به جرالد نادلر (Jerrold Nadler) نماینده دمکرات کنگره آمریکا برنامه اجرای برجام را از دیدگاه دولت خود تشریح کرد.

این نامه بویژه از این حیث حائز اهمیت است که گزینه های مدنظر دولت امریکا در وضعیت های مختلف را تشریح می کند.

به علاوه، این نامه شامل فهرستی از مهم ترین کمک های نظامی است که امریکا به اسراییل ارائه کرده یا خواهد کرد.

متن کامل این نامه که وب سایت کاخ سفید آن را منتشر کرده، در ادامه می آید.

این نامه متعاقب مذاکرات بسیاری که با شما و دیگر اعظای کنگره در خصوص برنامه جامع طرح اقدام مشترک (برجام) و اشاره به برخی از مسائل مهم ایجاد شده بخصوص در خصوص توانایی ما برای بازداشتن همیشگی ایران از رسیدن به سلاح اتمی، افزایش حمایت ما از اسرائیل، ادامه تلاش هایمان برای مقابله با فعالیت های بی ثبات کننده ایران در منطقه و نحوه واکنش ما به نقض برجام از سوی ایران نگاشته می شود.

برای شروع؛ موضع قاطع من این بوده است که ایران اتمی می تواند تهدیدی عمده برای ما و شرکای ما بخصوص اسرائیل به شمار آید. برای همین هم من از زمان شروع ریاست جمهوری خود، سیاست بازدارندگی را دنبال کردم. برای همین من برای شرکای مذاکره کننده خود در 1+5 روشن کردم که تنها توافق قابل قبول با ایران توافقی است که اهدافی روشن و قابل راستی آزمایی در بازداشتن ایران از رسیدن به سلاح اتمی داشته باشد. برای همین هم باور دارم که برجام، که همه مسیر های ایران به رسیدن به سلاح اتمی را مسدود می کند و محکم ترین ساز و کار راستی آزمایی مذاکره شده برای نظارت بر برنامه اتمی ایران را ایجاد می کند، توافقی بسیار خوب برای آمریکا، اسرائیل و همه منطقه است.

افزون بر این، برجام، باعث نمی شود هیچکدام از گزینه های ما در صورتی که بخواهیم ایران را از رسیدن به سلاح اتمی بازداریم، برداشته شود. همانطور که بارها نیز تاکید کرده ام، دولت من هر کاری که لازم باشد، از جمله استفاده از شیوه نظامی، برای رسیدن به این هدف را انجام می دهد. در صورتی که ایران بخواهد به سوی سلاح اتمی حرکت کند، همه گزینه ها برای آمریکا از جمله گزینه نظامی، همچنان در طول این مذاکره و بعد از آن به جای خود باقی خواهد بود.

حمایت ما از اسرائیل نیز عنصری مهم در بازداشتن ایران از دنبال کردن سلاح اتمی است. در دوران ریاست جمهوری، امنیت اسرائیل برای من بسیار اهمیت والایی داشته است. این پیامی است که من به دفعات به نخست وزیر نتانیاهو و مردم اسرائیل فرستاده ام، پیامی که اطمینان داده ام با اقدامی قاطع اجرایی نیز می شود.

دولت من در سطح بی سابقه ای، همکاری های نظامی، اطلاعاتی و امنیتی با اسرائیل دارد تا با تهدیدهای پیچیده و جدید روبرو و برتری نظامی اسرائیل حفظ شود. این تعهد برای حفظ برتری نظامی اسرائیل محور روابط و همکاری های دوجانبه ماست. وزارتخانه های دفاع و وزارت امورخارجه به صورت مداوم مذاکرات حساس و سطح بالایی را با مقامات دفاعی اسرائیل به عنوان بخشی از شراکت قوی دفاعی ادامه خواهد داد و ما به رایزنی با شرکای اسرائیلی برای نحوه تقویت قابلیت های دفاعی اسرائیل با توجه به نگرانی های مشترک ما در مقابل ایران ادامه خواهیم داد.

فقط از سال 2009 میلادی، آمریکا بیش از 20 میلیارد و پانصد میلیون دلار به عنوان تامین نظامی خارجی برای اسرائیل فراهم کرده است. من مطمئن هستم که کنگره سال آینده سه میلیارد و صد میلیون در قالب تامین (حمایت ) نظامی خارجی برای اسرائیل فراهم خواهد کرد که شامل سامانه گنبد آهنین است. فراتر از کمک های مربوط به تامین نظامی خارجی، ما سه میلیارد دلار اضافی برای سامانه گنبد آهنین و دیگر برنامه ها و سامانه های دفاع موشکی برای اسرائیل سرمایه گذاری کرده ایم. به دستور من، ما برای اسرائیل دسترسی بی نظیر به برخی از پیشرفته ترین تجهیزات نظامی در جهان شامل جنگنده اف 35 را فراهم کرده ایم که در سال 2016 تحویل داده خواهد شد. در حقیقت اسرائیل تنها کشور در خاورمیانه است که آمریکا به آن جنگنده نسل پنجم را فروخته است. من همچنین اخیرا دستور یک میلیارد و 879 میلیون دلاری به عنوان بسته تامین بی سابقه تجهیزات طی چند سال (آینده) صادر کرده ام که برای اسرائیل ادامه دسترسی به دقیق ترین و پیشرفته ترین تجهیزات هدایت شونده شامل تجهیزات نفوذ کننده (سنگرشکن) را فراهم خواهد کرد که شامل تجهیزات سنگرشکنBLU-113، تجهیزات کیت حمله مستقیم مشترک (JDAM) و موشک های هوا به هوا هستند که همه اینها به دولت اسرائیل دسترسی به پیشرفته ترین زرادخانه ها را در سالهای آینده خواهد داد. من همچنین پیشنهاد کردم به اسرائیل V22 Ospery داده شود که سکوی پرتاب (موشک ) هوایی آمریکاست که دولت اسرائیل تصمیم گرفته است در حال حاضر آن را نخرد.

این نمونه ها فقط بخشی از سطح روابط و همکاری امنیتی دوجانبه ماست و نشان می دهد هیچ دولتی به اندازه دولت من برای امنیت اسرائیل تلاش نکرده است. من آماده تقویت بیشتر این روابط هستم. نخست این که ما به گفتگوها با اسرائیل برای به نتیجه رساندن یادداشت تفاهم جدید ده ساله درباره تامین نظامی خارجی ادامه خواهیم داد که در دهه آینده سطوح بی سابقه همکاری نظامی ما را تقویت خواهد کرد. دوم این که دولت من آماده است تلاش های فعلی برای شناسایی و مقابله با تهدیدات مشترکی را که در منطقه با آن روبرو هستیم و همچنین تامین دفاع موشکی را افزایش دهد طوری که اسرائیل و آمریکا بتوانند تولید مشترک سامانه های دفاع موشکی آرو سه و دیوید سلینگ را افزایش دهند. سوم این که دولت های ما باید راههای تسریع در توسعه و تحقیق مشترک فعلی برای شناسایی تونل و فناوریهایی را بیابد که به اسرائیل قابلیت های جدید شناسایی و نابود تونل ها را قبل از استفاده از آن برای تهدید شهروندان اسرائیلی می دهد. چهارم این که من به نخست وزیر نتانیاهو پیشنهاد کردم که ما روندی را برای تقویت تلاش ها یمان برای مقابله با تهدیدهای متعارف و نامتقارن پیدا کنیم. من قویا معتقدم که ما اکنون فرصت مهمی برای ایجاد و تقویت تعهد تاریخی آمریکا به امنیت اسرائیل داریم.

همانطور که من بارها تاکید کرده ام، حتی با وجود این که به صورت موثر مسیرهای ایران برای تسلیحات هسته ای را ازطریق اجرای برنامه جامع اقدام مشترک می بندیم، لازم است گام هایی برداریم تا اطمینان دهیم که ما و متحدان و شرکای ما قابلیت بیشتری برای مقابله با فعالیت های برهم زننده ثبات ایران و حمایت آن از تروریسم داشته باشیم. این شامل تقویت همکاری و مبادله اطلاعات با اسرائیل و شرکای ما در شورای همکاری خلیج (فارس) است و همچنین شامل ادامه اجرای قوانین بین المللی و آمریکا شامل تحریم های مربوط به فعالیت های غیر هسته ای ایران است. عدم دسترسی ایران با استثنائات محدود؛ به بازار ما که بزرگترین بازار جهان است، ادامه خواهد یافت و ما تحریم های قوی را که علیه حمایت ایران از گروههایی مانند حزب الله، نقش آن در بر هم زدن ثبات در یمن،حمایت از رژیم اسد، برنامه موشکی آن ونقض حقوق بشر در این کشور است، حفظ خواهیم کرد.

من با قاطعیت اطمینان می دهم که آمریکا حق حفظ و اجرای تحریم ها و حتی اعمال تحریم های جدید را به منظور رفع این نگرانی ها محفوظ می دارد. با صراحت می گویم اگرچه ما قصد داریم به تعهد خودمان در خصوص کاهش تدریجی تحریم ها براساس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام ) پس از تایید پایبندی ایران به گام های هسته ای کلیدی خود و اجرای این گام ها، به طور کامل عمل کنیم اما هیچ شرکت یا فردی که در فعالیت های مرتبط با تروریسم یا نقض حقوق بشر دخیل است در برابر تحریم های مرتبط با نقض حقوق بشر و تروریسم مصون نخواهد بود. این نکته ای است که ما آن را برای شرکایمان و همچنین برای ایران روشن کرده ایم.

پرسش هایی نیز در این خصوص مطرح شده است که آیا ما از گزینه های کافی برای برخورد با نقض این موافقتنامه توسط ایران برخورداریم یا خیر. در حقیقت ما از طیف گسترده ای از واکنش های یکجانبه و چند جانبه برخورداریم که می توانیم در صورت خودداری ایران از عمل کردن به تعهدات خود از آن استفاده کنیم. نخستین و مهم ترین آن همانطور که می دانید، بند مربوط به بازگشت خودکار تحریم هاست که ما آن را در شورای امنیت سازمان ملل متحد محکم کردیم. اگر هر زمانی آمریکا به این نتیجه برسد که ایران در عمل به تعهدات خود کوتاهی کرده است، هیچ کشور دیگری نمی تواند از توانایی ما در بازگرداندن تحریم های چندجانبه جلوگیری کند. دوم اینکه ما و شرکای اروپایی مان در صورت کوتاهی ایران در عمل به تعهدات خود می توانیم تحریم های خودمان را مجددا به وضع سابق بازگردانیم. این مسئله اهرم قدرتمندی در اختیار ما و همچنین شرکای اروپایی ما قرار خواهد داد که با توجه به آن، ایران مجبور خواهد بود به تعهدات خود در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک عمل کند. سوم اینکه ما از گزینه های دیگر ازجمله اعمال دوباره برخی تحریم های خاص آمریکا و همکاری با شرکای اروپایی به منظور انجام دادن چنین کاری همانطور که در گذشته هم وجود داشته است، برخورداریم. چهارم، ما می توانیم از نفوذ خودمان در ساز و کارهای توافق شده با شرکای مذاکره کننده مان در گروه پنج به اضافه یک ازجمله از طریق نقش کمیسیون مشترک مرتبط با تهیه و تامین که در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک تشکیل می شود، استفاده کنیم.

کنگره از همه مراحل اجرای برنامه جامع اقدام مشترک توسط ایران به طور کامل مطلع خواهد شد. پس از بررسی موافقتنامه به دست آمده با ایران در کنگره، هر 90 روز کنگره گواهی تایید پایبندی ایران را به این موافقتنامه دریافت خواهد کرد و هر 180 روز نیز گزارشی در اختیار کمیته های مربوطه، نه تنها درباره اجرای برنامه جامع اقدام مشترک بلکه درباره دیگر فعالیت های ایران ازجمله فعالیت در زمینه تروریسم، نقض حقوق بشر، موشک های بالستیک و پول شویی قرار خواهد گرفت.

من می دانم که شما و همکاران شما از زمان لازم برای بررسی مسائل مهم مرتبط با برنامه جامع اقدام مشترک برخوردار خواهید بود.

 


موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۴/۰۶/۰۴
رهرو ولایت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی