اخبار کوتاه 11
اندیشکده بلفر از قول «آموس یالدین» رئیس اسبق سرویس اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی و متخصص در طراحی حمله نظامی به تأسیسات هستهای کشورها مینویسد: اگر ایران برای یک دهه به توافق هستهای پایبند باشد و سپس به فکر بمب اتمی بیفتد، انجام حمله نظامی برای ممانعت از این مسئله نهتنها امکانپذیر بوده، بلکه آسانتر از امروز است. این توافق تعداد هدفها در ایران را محدود میکند و اجازه میدهد اطلاعات بیشتری درباره این اهداف داشته باشند. یالدین میگوید: حمله نظامی علیه برنامه هستهای ایران در سال 2025 اصلاً به نسبت سال 2015 پیچیدهتر یا دشوارتر نخواهد بود!
درحالیکه حدود پنج هفته به رأیگیری سنای آمریکا درباره توافق هستهای 1+5 و ایران در 26 شهریور مانده است، پایگاه «هیل» که خبرهای کنگره آمریکا را پوشش میدهد، نوشت: تاکنون 20 سناتور دموکرات از این توافق اعلام حمایت کردهاند. هفت نفر دیگر از آنها به حمایت از این توافق متمایل هستند و 18 نفر دیگر هنوز تصمیم خود را نگرفته یا اعلام نکردهاند. در میان سناتورهای دموکرات، تنها «چارلز شومر» سناتور پرنفوذ ایالت نیویورک است که تاکنون با توافق با ایران اعلام مخالفت کرده است.
«پیتر هارل» از تحلیلنویسان برجسته آمریکایی، بهتازگی در یادداشتی با اشاره به این موضوع که لغو تحریمهای اقتصادی سبب تقویت توانایی ایران برای حمایت از گروههای تروریستی میشود، نوشت: «توافق هستهای با ایران به معنای رهاکردن تعهدمان برای مقابله با تروریسم نیست. آمریکا با یک راهبرد هوشمند و سفت و سخت نظامی، اقتصادی و دیپلماتیک باید مانع فعالیتهای ایران شود». وی مینویسد: «آمریکا باید یک راهبرد تهاجمی ترویج اصلاحات سیاسی و اجتماعی در ایران را دنبال کند. همچنین، آمریکا باید با سرمایهگذاری روی توافق هستهای به ترویج اصلاحات در ایران کمک کند تا تعامل بیشتر مؤسسات غیردولتی آمریکایی و بینالمللی و نهادهای جامعه مدنی در ایران تسهیل شود!».
صفحه اینستاگرام منسوب به سعید جلیلی در مطلبی نوشت: یک بار کسی در خیابان از من پرسید: این چند تا سانتریفیوژ اینقدر ارزش دارند که برایشان این همه هزینه کنیم؟ پاسخ دادم بروید از آنهایی بپرسید که برای گرفتن این چند سانتریفیوژ از ما، اینقدر در دنیا سروصدا راه انداختهاند! واقعاً چرا موضوع هستهای ایران و چند سانتریفیوژ برای آنها اینقدر اهمیت پیدا کرده؟ آیا آنها که خودشان هزاران کلاهک هستهای دارند، نگران چند سانتریفیوژ ما هستند؟ خیر! آنها نگران این هستند که ایران دارد برای دیگر کشورهای دنیا الگویی را شکل میدهد که نهتنها آنها را به چالش میکشد، بلکه در عین مقاومت پیشرفت هم میکند.
فائزه هاشمی در مصاحبهای با روزنامه شرق درباره چرایی سفر خودش به انگلیس توضیح داد. وی در گفتوگو با این روزنامه گفت: هنگامیکه من در انتخابات مجلس ششم رأی نیاوردم و از بسیاری فعالیتها کناره گرفتم، فرصت خوبی بود تا به خودم برسم. مسئولیتی نداشتم و فعالیتهایم کم شده بود. یکی از نیازهایی که همیشه احساس میکردم، یادگیری خوب زبان انگلیسی بود. بهدلیل فعالیتهایم در فدراسیون اسلامی ورزش زنان که یک تشکیلات بینالمللی بود، خیلی نیاز داشتم. در ایران هم خیلی معلم خصوصی و کلاس زبان داشتم، ولی مفید نبود. فکر کردم فرصت خوبی است که به انگلیس بروم تا زبانم تقویت شود!
هفتهنامه «صدا» از ارگان رسانهای کارگزاران با انتشار مطلبی با عنوان «آقا صادق در قامت صادقیان» به صادق خرازی حمله کرد. تریبون حزب کارگزاران با تشبیه صادق خرازی به یکی از بازکنان حاشیهساز فوتبال! خرازی را دردسرساز و چالشبرانگیز خطاب کرد. این هفتهنامه همچنین صادق خرازی و حامیان «ندا» را به کسانی تشبیه کرد که راه ترکستان را در پیش گرفتهاند؛ همچنین به آنها پیشنهاد داد، از عرصه سیاسی کشور خارج شوند!
در روزهای اخیر، بار دیگر فساد گسترده زمینخواری در روستای حیران مورد توجه رسانههای عمومی قرار گرفته است. گفته میشود، حدود ۱۰۰ هکتار از زمینهای بکر گردنه حیران بهطور غیرقانونی صرف ویلاسازی میلیاردی شده است.
نکته قابل تأمل این است که «صفر نعیمی» نماینده آستارا و سخنگوی فراکسیون رهروان مجلس، اسامی چند تن از زمینخواران در منطقه حیران را ذکر و فاش کرد، قوم و خویش یکی از نمایندگان اصلاحطلب مجلس نقش اصلی را در کلیدزدن زمینخواری در تنگه حیران برعهده داشتهاند. اکنون با افشاگری فوق، این سؤال پیش آمده است که این نماینده اصلاحطلب که نسبت به مفاسد دولتهای نهم و دهم بهطور جدی حساس است، چطور تاکنون نسبت به زمینخواری نزدیکترین بستگانش واکنش نشان نداده است؟!