بصیرت افزایی و تعامل

بصیرت خواص جامعه

بصیرت افزایی و تعامل

بصیرت خواص جامعه

بصیرت افزایی و تعامل
این وبلاگ در راستای بصیرت بخشی به افراد جامعه است.
امیرالمومنین در حدیثی زیبا در راستای بصیرت افزایی می فرمایند: « کور آن کسی نیست که چشم ندارد ، بلکه کسی است که بصیرت ندارد. (کنزالعمال حدیث 1220)
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی)
نداشتن بصیرت مثل نداشتن چشم است؛ راه را انسان نمی‌بیند. بله، عزم هم دارید، اراده هم دارید، اما نمی‌دانید کجا باید بروید. (۹۲/۱۰/۱۹)

تعریفی بسیار زیبا از بصیرت :
ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺑﺰﺭﮔﺎﻥ ﺧﺪﻣﺖ مقام معظم ﺭﻫﺒﺮﯼ ﺭﺳﯿﺪﻧﺪ ﻭ ﻋﺮﺽ ﮐﺮﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﺍﯼ ﺩﺍﺭﯾﻢ ﻭ ﻣﯿﺨﻮﺍﻫﯿﻢ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺑﺎ ﺑﺼﯿﺮﺕ ﺗﺮﺑﯿﺖﮐﻨﯿﻢ.
آقا ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ:
ﻣﻨﻈﻮﺭﺗﻮﻥ ﺍﺯ ﺑﺎ ﺑﺼﯿﺮﺕ ﭼﯽ ﻫﺴﺖ؟
ﻋﺮﺽ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﻮﺩ: ﮐﺴﺎﻧﯽ ﻣﺜﻞ ﻣﻘﺪﺍﺩ ﮐﻪ ﭼﺸﻤﺸﺎﻥ ﺑﻪ ﺩﻫﺎﻥ ﻣﻮﻻﯾﺸﺎﻥ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﮔﻮﺵ ﺑﻪ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﻭﻟﯿﺸﺎﻥ...
آﻗﺎ ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ:
ﺍﯾﻦ ﺧﻮﺏ ﺍﺳﺖ، ﺍﻣﺎ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﻣﻦ ﺍﺯ ﺑﺼﯿﺮﺕ ﺍﯾﻦ ﻧﯿﺴﺖ. ﻣﻨﻈﻮﺭ ﻣﻦ ﺍﺯ ﻓﺮﺩ ﺑﺼﯿﺮ, ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﻣﺜﻞ ﻣﺎﻟﮏ ﺍﺷﺘﺮ ﻫﺴﺖ ﮐﻪ امیرالمؤمنین (علیه سلام) ﺩﺭ ﻭﺻﻔﺶ ﻣﯿﻔﺮﻣﺎﯾﻨﺪ:
مالک ﺑﻪ ﮔﻮﻧﻪ ﺍی اﺳﺖ ﮐﻪ ﺍگرﺩﺭ ﺑﯿﺎﺑﺎﻧﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺩﻭﺭ ﺍﺯ ﻣﻮﻻﯾﺶ ﻭ ﻣﺸﮑﻠﯽ ﺑﺮﺍﯾﺶ ﭘﯿﺶ ﺑﯿﺎﯾﺪ، ﺩﻗﯿﻘﺎ" ﮐﺎﺭﯼ را ﻣﯿﮑﻨﺪ ﮐﻪ ﺍﮔﺮ ﻧﺰﺩ ﻣﻮﻻﯾﺶ ﺑﻮﺩ، ﻣﻮﻻﯾﺶ ﻫﻤﺎﻥ ﮐﺎﺭ ﺭﺍ ﺍﻣﺮ ﻣﯿﮑﺮد...
ﺑﺼﯿﺮﺕ ﯾﻌﻨﯽ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺩﺭ ﻏﯿﺒﺖ ﻣﻮﻻﯾﺖ هم ﺑﺪﺍﻧﯽ ﺍﻭ ﺍﺯ ﺗﻮ ﭼﻪ ﻣﯿﺨﻮﺍﻫﺪ ﻭ ﻫﻤﺎﻥ ﺭﺍ عمل کنی


1-       اما این که چرا آقای احمدی نژاد در دادگاه حاضر نشد را باید از خودش و قوه قضاییه پرسید. خب اگر حتماً باید حاضر می‌شده و نشده که لابد باید حکم بازدداشتش صادر شود.

اتفاقاً یکی از ضعف‌های زمان دولت احمدی نژاد، همین عدم برخورداری از حمایت قوه قضاییه بود. از روز اول تا آخر علیه بدهکاران بانکی یا کلاهبرداران یا ... گفت: «بگم؟!»، اما اینها کار بلد هستند، قشنگ پرونده قضایی تشکیل می‌دهند و خوب هم پیگیری می‌کنند و خوب‌تر هم تبلیغ می‌کنند.

آقای نوبخت، سخنگوی دولت گفت: «ما استقبال می‌کنیم که هر یک از مسئولان دولت گذشته بخواهند از خود دفاع کنند یا موضوعاتی را مطرح کنند به قوه قضاییه مراجعه کنند چرا که مدارک لازم موجود است و ما آنچه که داوری و قضاوت دادگاه‌ها و محاکم قضایی باشد را پذیرا هستیم

خب حالا بگوییم: به فرض که پرونده‌ی تخلفات دولت قبل به دادگاه داده شده است، شما چکاره هستید که از دفاعیات استقبال کنید؟! مگر قاضی هستید یا قوه قضاییه تحت سلطه شماست؟!

و سؤال می‌کنیم که آیا می‌شود تخلفات همه دولتیان در ادوار گوناگون را پرونده کرد و به دادگاه فرستاد؟ آیا دولت احمدی‌نژاد چنین عرضه‌ای نداشت (که ضعف اوست) یا بنا به مصلحت به جنگ دولت قبل نرفت؟ یا آن که پرونده‌هایی تشکیل شد، اما قدرت مانور نداشت، که این هم ضعف اوست.

ما به عنوان ملت، از خدا می‌خواهیم که اولاً کسی تخلف نکند، ثانیاً اگر تخلف کرد، تحت پیگرد قرار گیرد، محاکمه و مجازات شود. اما نسبت به همگان همین انتظار را داریم. اگر صلاح است که رییس جمهور اسبق این مملکت به دادگاه کشیده شود (اگر چه پس از محاکمه تبرئه نیز بشود)، آیا می‌شود سایر رؤسای جمهوری در گذشته را نیز به دادگاه کشید؟ یا آن که آنها هیچ تخلفی که قابل پیگیری باشد، نداشته‌اند؟! آیا آقای خاتمی، هیچ تخلفی نداشته است؟ پس چرا ممنوع التصویر و تبلیغ شد؟! تخلف داشته است؟ پس چرا به دادگاهی احضار و محاکمه نمی‌شود؟!

2-        از ضعف‌های دیگر دولت احمدی‌نژاد این بود که قدرت و ابزار لازم برای تبلیغ و ضد تبلیغ یا حتی جوّسازی را در اختیار نداشت.

در دوره‌ی آقای احمدی‌نژاد، هر کسی هر چه دلش می‌خواست علیه دولت و شخص رییس جمهور یا هر تصمیمی می‌گفت، حتی دروغ، شایعه و تهمت هم پیگرد نداشت. و از سوی دیگر نیز خودش خشن و بداخلاق و ... معرفی می‌شد. اما آیا اکنون که شعار "آزادی بیان و انتقاد و ..." بیش از هر زمان دیگری سر داده می‌شود نیز همین‌طور است؟! اگر در گذشته یک روزنامه یا سایت با گرایش اصلاح طلبی، حتی به خاطر شکایت فردی یک شخص، به دادگاه کشانده می‌شد، چه اتفاقی می‌افتاد اگر امروز راه به راه روزنامه‌ها و یا سایت‌ها توقیف شوند، چه اتفاقی می‌افتد؟!

دولت احمدی نژاد در این خصوص بسیار ضعیف بود. امروز کلی بدبختی می‌کشیم و امتیاز می‌دهیم، به خاطر این که در گذشته تعدادی سانتریفیوژ کارکرده را تحت عنوان نو به ما فروختند (انداختند) و اتفاقاً آنها قبلاً مورد استفاده قرار گرفته و آلوده بودند و این سبب شد که بهانه شود برای کشاندن پرونده‌ی هسته‌ای ایران به شورای امنیت و تحریم‌های گوناگون و اکنون امتیازات بسیار. هر چند که ثابت شد این آلودگی از قبل بوده است. و مهم‌تر این بود که دولت احمدی‌نژاد، مجموعه‌ی صنعت هسته‌ای را درگیر این هوچی‌بازی‌های دیپلماتیک، حتی در سطح سازمان ملل و شورای امنیت نکرد و این صنعت تا غنی سازی 20 درصد نیز پیش رفت.

اما مهم این است که همه گمان می‌کردند این سانتریفیوژهای آلوده و دست دوم، در زمان احمدی نژاد خریداری شده، ولی اکنون معلوم شد که چنین نبوده است. خب این می‌تواند ضعف اطلاع‌رسانی و تبلیغاتی آن دولت محسوب گردد، یا حمل بر سیاست درست شود. اما حالا که معلوم شده در چه زمانی خریداری شده و در چه زمانی قبل از استفاده آزمایش نشده که آلوده هست یا نه (دوره ریاست جمهوری آقای خاتمی و دبیر شورای امنیتی آقای روحانی) و این همه مصیبت بر ملت وارد شده، چه کسی محاکمه می‌شود؟! یا نه، اصلاً چه کسی مورد انتقادی اندک در فضای رسانه‌ای و مجازی و ... قرار می‌گیرد؟!

3-       نمی‌خواهیم داوری کنیم، زود هم انگ نچسبانند، اما در فضای آزادی انتقاد، آقای رسایی که یک نماینده مردم در مجلس است، در صفحه اینستاگرامش نوشت:

12 سال فشار روی کشور و مردم! چقدر راحت رییس جمهور امروز و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیروز در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی، با یک لبخند از آن عبور کرد !

فقط یک لحظه تصور کنید اگر این اتفاق در دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد و دبیری شورای عالی امنیت ملی جلیلی انفاق افتاده بود، رسانه های اصلاح طلب و مدعی اعتدال، فردا چه یقه‌هایی پاره می‌کردند و مثل آقای روحانی چه می‌کردند!!

آقای روحانی! چقدر ساده از کنار کاری که 12 سال پیش انجام دادید و در تمام این سال‌ها فشارهای بین المللی و تحریم‌های ظالمانه را بر مردم ما تحمیل کرد، گذشتید. تازه فهمیدیم چه کسی سنگ را در چاه انداخته بود... روحانی مچکریم.‌»

4-       در هر حال، ضمن آن که دولت احمدی‌نژاد و خدماتش را که به فرمایش مقام معظم رهبری در پنجاه سال گذشته بی‌سابقه بوده، یکسره سیاه‌نمایی و نفی نمی‌کنیم و متقابلاً نقاط ضعف آن را نیز می‌بینیم، دولت آقای روحانی را نیز یکسره تخطئه نمی‌کنیم و البته به قول مقام معظم رهبری، چک سفید امضا هم نمی‌دهیم. و امیدواریم که همه مسئولین، به این نظام، به ولایت، به مردم و به کشورشان احترام بگذارند و با تدبیر، اخلاص و جدیت کار و خدمت کنند.

ما دوست داریم که دولت جدید، هر انتقادی که به دولت‌های قبلی دارد را خودش (و چه بسا بدتر) انجام ندهد، بلکه از هر حیث و در هر جبهه، سبب رشد و اعتلای کشور و سعادت مردم عزیزمان شود. إن شاء الله.

 

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۴/۰۵/۲۴
رهرو ولایت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی