بصیرت افزایی و تعامل

بصیرت خواص جامعه

بصیرت افزایی و تعامل

بصیرت خواص جامعه

بصیرت افزایی و تعامل
این وبلاگ در راستای بصیرت بخشی به افراد جامعه است.
امیرالمومنین در حدیثی زیبا در راستای بصیرت افزایی می فرمایند: « کور آن کسی نیست که چشم ندارد ، بلکه کسی است که بصیرت ندارد. (کنزالعمال حدیث 1220)
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی)
نداشتن بصیرت مثل نداشتن چشم است؛ راه را انسان نمی‌بیند. بله، عزم هم دارید، اراده هم دارید، اما نمی‌دانید کجا باید بروید. (۹۲/۱۰/۱۹)

تعریفی بسیار زیبا از بصیرت :
ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺑﺰﺭﮔﺎﻥ ﺧﺪﻣﺖ مقام معظم ﺭﻫﺒﺮﯼ ﺭﺳﯿﺪﻧﺪ ﻭ ﻋﺮﺽ ﮐﺮﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﺍﯼ ﺩﺍﺭﯾﻢ ﻭ ﻣﯿﺨﻮﺍﻫﯿﻢ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺑﺎ ﺑﺼﯿﺮﺕ ﺗﺮﺑﯿﺖﮐﻨﯿﻢ.
آقا ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ:
ﻣﻨﻈﻮﺭﺗﻮﻥ ﺍﺯ ﺑﺎ ﺑﺼﯿﺮﺕ ﭼﯽ ﻫﺴﺖ؟
ﻋﺮﺽ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﻮﺩ: ﮐﺴﺎﻧﯽ ﻣﺜﻞ ﻣﻘﺪﺍﺩ ﮐﻪ ﭼﺸﻤﺸﺎﻥ ﺑﻪ ﺩﻫﺎﻥ ﻣﻮﻻﯾﺸﺎﻥ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﮔﻮﺵ ﺑﻪ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﻭﻟﯿﺸﺎﻥ...
آﻗﺎ ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ:
ﺍﯾﻦ ﺧﻮﺏ ﺍﺳﺖ، ﺍﻣﺎ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﻣﻦ ﺍﺯ ﺑﺼﯿﺮﺕ ﺍﯾﻦ ﻧﯿﺴﺖ. ﻣﻨﻈﻮﺭ ﻣﻦ ﺍﺯ ﻓﺮﺩ ﺑﺼﯿﺮ, ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﻣﺜﻞ ﻣﺎﻟﮏ ﺍﺷﺘﺮ ﻫﺴﺖ ﮐﻪ امیرالمؤمنین (علیه سلام) ﺩﺭ ﻭﺻﻔﺶ ﻣﯿﻔﺮﻣﺎﯾﻨﺪ:
مالک ﺑﻪ ﮔﻮﻧﻪ ﺍی اﺳﺖ ﮐﻪ ﺍگرﺩﺭ ﺑﯿﺎﺑﺎﻧﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺩﻭﺭ ﺍﺯ ﻣﻮﻻﯾﺶ ﻭ ﻣﺸﮑﻠﯽ ﺑﺮﺍﯾﺶ ﭘﯿﺶ ﺑﯿﺎﯾﺪ، ﺩﻗﯿﻘﺎ" ﮐﺎﺭﯼ را ﻣﯿﮑﻨﺪ ﮐﻪ ﺍﮔﺮ ﻧﺰﺩ ﻣﻮﻻﯾﺶ ﺑﻮﺩ، ﻣﻮﻻﯾﺶ ﻫﻤﺎﻥ ﮐﺎﺭ ﺭﺍ ﺍﻣﺮ ﻣﯿﮑﺮد...
ﺑﺼﯿﺮﺕ ﯾﻌﻨﯽ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺩﺭ ﻏﯿﺒﺖ ﻣﻮﻻﯾﺖ هم ﺑﺪﺍﻧﯽ ﺍﻭ ﺍﺯ ﺗﻮ ﭼﻪ ﻣﯿﺨﻮﺍﻫﺪ ﻭ ﻫﻤﺎﻥ ﺭﺍ عمل کنی
۲۰ دی ۹۳ ، ۱۹:۵۰

راه مقابله با حربه تحریم

بهترین راه حل معضلات برای یک کشور و تحقق پیشرفت برای آن، اتکای به ظرفیت های درونزای داخلی آن است و این موضوع در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران، به دلیل تضادهای بنیادین آن با کشورهای سلطه گر و سلطه جوی غربی، اهمیت مضاعف می یابد.

 

 مقام معظم رهبری در دیدار مردم قم فرمودند: «دشمنی استکبار با ملت ایران، پایانی ندارد و مسئولان باید با تکیه بر نیروهای داخلی، حربه تحریم را از دست دشمن غیرقابل اعتماد خارج کنند و با دلبستن به نقطه‌های روشن حقیقی، وظایف خود را در تحقق آرمان‌های درخشان انقلاب و ملت انجام دهند». ایشان در ادامه افزودند: «هیچکس تصور نکند دشمن از خباثت و خصومت دست برمی دارد».

 

در تشریح آنچه مقام معظم رهبری فرموده اند باید گفت که چون جمهوری اسلامی ایران با دشمنانی روبروست که نه تنها قابل اعتماد نیستند، بلکه با توسل به حربه های مختلف از جمله تحریم تلاش می کنند تا این نظام را از ادامه راه پرافتخار خود بازدارند، از این رو لازم است تا در مقابل این تک دشمنان، پاتک مناسب و لازم و کافی صورت گیرد. در واقع اگرچه تحریم شدن کشور به معنای محرومیت کشور و بسته شدن دروازه های ورود امکانات و ظرفیت های بین المللی به روی کشور است اما این به معنای آن نیست که تنها راه پیشرفت کشور، اتصال به نظام جهانی سرمایه داری و استفاده از ظرفیت های آن است. کما اینکه اولا کشورهایی بهتر می توانند از این ظرفیت های بین المللی استفاده کنند که در درون سامان لازم را به دست آورده باشند و از سوی دیگر باید به این نکته بسیار مهم نیز توجه کرد که اتصال به نظام جهانی به معنای آن نیست که بتوان به راحتی از تمامی ظرفیت های آن استفاده کرد. از این جهت، بهترین راه حل معضلات برای یک کشور و تحقق پیشرفت برای آن، اتکای به ظرفیت های درونزای داخلی آن است و اتفاقا این موضوع در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران، به دلیل تضادهای بنیادین آن با کشورهای سلطه گر و سلطه جوی غربی، اهمیت مضاعف می یابد.

 

با این وجود باید توجه داشت که اتکای به این ظرفیت های درونی نیز همینگونه و بدون برنامه محقق نمی شود، بلکه در تلاش برای اتکا به این ظرفیت ها لازم است تا راهبردهای لازم برای تحقق آن نیز طراحی و اجرا شوند. برخی از این راهبردها، هرچند که قبلا نیز بدانها اشاره شده است، که مقام معظم رهبری در این دیدار بر آنها تأکید کردند عبارتند از:

 

 1- امید بستن به نسل جوان کشور: با توجه به این بخش از بیانات مقام معظم رهبری که فرمودند: «جبهه مقابل نظام اسلامی به نسل دوم و سوم انقلاب امید بسته بود تا آنها را از انقلاب اسلامی رویگردان کند اما همین نسل سوم و جوان های کشور بودند که حادثه عظیم ۹ دی را بوجود آوردند»، می توان اینگونه استنباط کرد که از دیدگاه ایشان نسل جوان کنونی کشور از ظرفیت های لازم برای نقش آفرینی در عرصه های مهم انقلاب و نظام اسلامی و از جمله تقویت ساخت درونی از توانایی ها و ظرفیت های لازم برخوردار است. از این رو، باور به توانمندی ها و ظرفیت های نسل جوان کشور و استفاده از این ظرفیت ها بایستی مورد توجه جدی مسئولان باشد.

 

 2- اتحاد و اتفاق ملی: معظم له اتحاد و اتفاق ملی را مهمترین نیاز امروز خواندند و ایجاد تفرقه و دودستگی در میان مردم، به هر عنوان و با هر توجیه را ضد منافع ملی و ضد آرمان‌ها دانستند.

 

 3-کمک به مسئولان و دولت: ایشان کمک به مسئولان و دولت را وظیفه‌ای همگانی برشمردند و افزودند: دولتی‌ها هم بدانند که تنها چیزی که می‌تواند آنها را به انجام وظایفشان قادر کند، تکیه بر مردم و نیروهای داخلی است. در واقع چون دولت مسئول پیشرفت کشور است و اوست که می تواند تغییرات و تحولات لازم و متناسب را برای پیشرفت کشور انجام دهد و مدیریت کند، لازم است که آحاد ملت و گروه های مختلف یاریگر دولت باشند. این امر همچنین هم افزایی توان ها و ظرفیت های موجود در کشور را در پی خواهد داشت که برای حل معضلات پیش رو و مقابله با تحریم ها بسیار اساسی است.


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۱۰/۲۰
رهرو ولایت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی