بصیرت افزایی و تعامل

بصیرت خواص جامعه

بصیرت افزایی و تعامل

بصیرت خواص جامعه

بصیرت افزایی و تعامل
این وبلاگ در راستای بصیرت بخشی به افراد جامعه است.
امیرالمومنین در حدیثی زیبا در راستای بصیرت افزایی می فرمایند: « کور آن کسی نیست که چشم ندارد ، بلکه کسی است که بصیرت ندارد. (کنزالعمال حدیث 1220)
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی)
نداشتن بصیرت مثل نداشتن چشم است؛ راه را انسان نمی‌بیند. بله، عزم هم دارید، اراده هم دارید، اما نمی‌دانید کجا باید بروید. (۹۲/۱۰/۱۹)

تعریفی بسیار زیبا از بصیرت :
ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺑﺰﺭﮔﺎﻥ ﺧﺪﻣﺖ مقام معظم ﺭﻫﺒﺮﯼ ﺭﺳﯿﺪﻧﺪ ﻭ ﻋﺮﺽ ﮐﺮﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﺍﯼ ﺩﺍﺭﯾﻢ ﻭ ﻣﯿﺨﻮﺍﻫﯿﻢ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺑﺎ ﺑﺼﯿﺮﺕ ﺗﺮﺑﯿﺖﮐﻨﯿﻢ.
آقا ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ:
ﻣﻨﻈﻮﺭﺗﻮﻥ ﺍﺯ ﺑﺎ ﺑﺼﯿﺮﺕ ﭼﯽ ﻫﺴﺖ؟
ﻋﺮﺽ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﻮﺩ: ﮐﺴﺎﻧﯽ ﻣﺜﻞ ﻣﻘﺪﺍﺩ ﮐﻪ ﭼﺸﻤﺸﺎﻥ ﺑﻪ ﺩﻫﺎﻥ ﻣﻮﻻﯾﺸﺎﻥ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﮔﻮﺵ ﺑﻪ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﻭﻟﯿﺸﺎﻥ...
آﻗﺎ ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ:
ﺍﯾﻦ ﺧﻮﺏ ﺍﺳﺖ، ﺍﻣﺎ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﻣﻦ ﺍﺯ ﺑﺼﯿﺮﺕ ﺍﯾﻦ ﻧﯿﺴﺖ. ﻣﻨﻈﻮﺭ ﻣﻦ ﺍﺯ ﻓﺮﺩ ﺑﺼﯿﺮ, ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﻣﺜﻞ ﻣﺎﻟﮏ ﺍﺷﺘﺮ ﻫﺴﺖ ﮐﻪ امیرالمؤمنین (علیه سلام) ﺩﺭ ﻭﺻﻔﺶ ﻣﯿﻔﺮﻣﺎﯾﻨﺪ:
مالک ﺑﻪ ﮔﻮﻧﻪ ﺍی اﺳﺖ ﮐﻪ ﺍگرﺩﺭ ﺑﯿﺎﺑﺎﻧﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺩﻭﺭ ﺍﺯ ﻣﻮﻻﯾﺶ ﻭ ﻣﺸﮑﻠﯽ ﺑﺮﺍﯾﺶ ﭘﯿﺶ ﺑﯿﺎﯾﺪ، ﺩﻗﯿﻘﺎ" ﮐﺎﺭﯼ را ﻣﯿﮑﻨﺪ ﮐﻪ ﺍﮔﺮ ﻧﺰﺩ ﻣﻮﻻﯾﺶ ﺑﻮﺩ، ﻣﻮﻻﯾﺶ ﻫﻤﺎﻥ ﮐﺎﺭ ﺭﺍ ﺍﻣﺮ ﻣﯿﮑﺮد...
ﺑﺼﯿﺮﺕ ﯾﻌﻨﯽ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺩﺭ ﻏﯿﺒﺖ ﻣﻮﻻﯾﺖ هم ﺑﺪﺍﻧﯽ ﺍﻭ ﺍﺯ ﺗﻮ ﭼﻪ ﻣﯿﺨﻮﺍﻫﺪ ﻭ ﻫﻤﺎﻥ ﺭﺍ عمل کنی

آیا واقعا طبق بیانات رئیس جمهور ، امام حسین علیه السلام با سپاه دشمن مذاکره کردند؟

معاویه با معرفی یزید برای جانشینی خود که نقض توافق صلح وی با امام حسن مجتبی علیه السلام بود و نیزتلاش یزید بن معاویه برای گرفتن بیعت اجباری از امام حسین علیه السلام ،آنهم در شرایطی که فساد دربار اموی به اوج رسیده و یزید بازگشت به ارزشهای جاهلی را به نمایش گذاشته بود،حرکت به سوی عاشورا را کلید زد.انگاره اصلی یزید برای واداشتن امام حسین علیه السلام به بیعت که ماموریت آن را به  والی مدینه نماینده خویش واگذار کرده بود مناسب دانستن معادله قدرت به نفع خود بود که ناشی از اشتباه محاسباتی و غفلت از عواملی چون "عزت نفس "، "روح متعالی" و "شجاعت" امام حسین علیه السلام بود.از این  رو یزید با انتخاب سیاست فشار به دنبال تحمیل اراده نحس و استکباری خویش برآمده و تصور می کرد می تواند مذاکره را ابزاری برای نیل به هدف پلیدش یعنی واداشتن آن حضرت به تسلیم و سازش قرار دهد،اما بر خلاف این انگاره ی یزیدی ، امام حسین علیه السلام که تربیت شده مکتب علوی و اسلام ناب محمدی (ص) بوده و زندگی را"عقیده و جهاد" می دانست ،نه تنها سازش را بر نمی تافت بلکه مرگ سرخ و شهادت را عین سعادت می دید.

چنین معنایی از زندگی بود که به حماسه بزرگ عاشورا انجامید و فریاد بلند "هیهات منا الذله"حضرت سید الشهدا (ع)نشان سازش ناپذیری در برابر ظلم و ستم برای همیشه تاریخ شد و لذا در نشانه شناسی قیام عاشورا نه تنها از مذاکره و سازش اثری نمانده بلکه معلوم می شود واقع گرایی یزید و تصور داشتن دست برتر در معادله قدرت نیز تصوری یکسویه و فریبنده بوده است.

حماسه بزرگ کربلا نشان داد که در نگاه حسینی سازش با ظلم بی معنا است و بجای پذیرش ذلت،قیام و لو به قیمت مرگ سرخ و شهادت ترجیح داده می شود. امروز هم عاشورا درس آموز تمامی آزادگان است و حسینیان زمان در برابر فشار یزیدیان می ایستند و با فریاد بلند "هیهات منا الذله "زیر بار ذلت و سازش نمی روند.یزیدیان نیز فهمیده اند که با گسترش تفکر عاشورایی ،الزاماً همان نتیجه ی جنگ ظالمانه در روز عاشورا تکرار نمی شود بلکه عاشورائیان در دنیای امروز می توانند معادله را به نفع پیروزی جبهه حق و مظلومان تغییر دهند.همانگونه که در نبرد 33 روزه،22 روزه، 8روزه و 51 روزه یزیدیان صهیونیست شکست خوردند و یزیدیان داعش نیز علیرغم تکرار تمامی شقاوت ها و بی رحمی های لشکریان یزید ،امروز روند افول و نابودی را طی می کنند.

ایکاش معنای هیهات مناالذله را سران کاخ سفید نیز فهم کرده و از شکست نمایندگانشان در جنگهای نیابتی پیشین علیه مقاومت و انقلاب اسلامی عبرت گرفته باشند. راستی چه بی راهه است تفسیر پیام رسا و کوبنده واقعه عظیم کربلا به مذاکره و سازش .بله ، جای بسی تعجب است اما هستند نا آگاهان و مغرضانی که این حماسه جاوید را چنین تفسیر می کنند.

رسول سنایی راد

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۸/۱۵
رهرو ولایت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی